Δηλώσεις Προέδρου ΣΔΚΚ (Μάριο Κυπριανού)

Το τριήμερο 3-5 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στον Αγρό, το Ετήσιο Προ-Αγωνιστικό Σεμινάριο του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Κύπρου με την συμμετοχή 40 διαιτητών, 6 κομισαρίων και των μελών της Επιτροπής Ορισμών Αρχών Αγώνα.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου περιλάμβανε τόσο θεωρητικά μαθήματα όσο και πρακτική εξάσκηση στο γήπεδο. Επίσης, έγινε μελέτη και ανάλυση βίντεο με φάσεις αγώνων σε ομαδικές εργασίες.

Στο σεμινάριο παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Ανδρέας Μουζουρίδης, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και εξήρε την αγαστή συνεργασία που είχαμε την προηγούμενη χρονιά και ευελπιστεί να υπάρχει συνέχεια.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών κ. Μάριος Κυπριανού, αναφέρθηκε στο γεγονός της αναπάντεχης φυγής από την Κύπρο, του διεθνή διαιτητή Βλαδίμηρου Ζάνεβ. Ένας διαιτητής που ήρθε στην Κύπρο πριν από λίγα χρόνια και μέσα σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα ανελίχθηκε στο βαθμό του διεθνή διαιτητή με άξια εκπροσώπηση της Κύπρου στο εξωτερικό. Τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στον Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης και του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Διαιτητών με συζήτηση διαφόρων θεμάτων της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Επεσήμανε σε όλους τους διαιτητές ότι οι απαιτήσεις της νέας αγωνιστικής περιόδου έχουν αυξηθεί και ιδιαίτερα στην Α΄ κατ όπου θα υπάρχουν 12 ομάδες. Ζήτησε όπως υπάρχει αυξημένη προσοχή και συγκέντρωση να διατηρήσουμε όσα έχουμε κερδίσει τα τελευταία χρόνια και ότι ο πήχης έχει μεγαλώσει και δεν έχουμε περιθώρια για πισωγυρίσματα.

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με τις γραπτές εξετάσεις και το τεστ φυσικής κατάστασης των Διαιτητών.

Τέλος, ευχήθηκε καλή αγωνιστική χρονιά σε όλους μας.

Posted in Ανακοινώσεις 10 Sep 2021